Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 2015 για το τμήμα καταδύσεων του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το τμήμα καταδύσεων του Παναθηναϊκού ιδρύθηκε το 1945. Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε 3 Πανελλήνια πρωταθλήματα καταδύσεων, 19 ατομικά πρωταθλήματα στην πλατφόρμα ανδρών και 6 ατομικά πρωταθλήματα στο τραμπολίνο ανδρών.

Ο Γιώργος Καναρέλης κράτησε ψηλά τη σημαία του Συλλόγου μέχρι το 1962 με πολλούς ατομικούς τίτλους ενώ από το 1969 ως το 1975 ο Π.Α.Ο. ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις πισίνες.Το τμήμα καταδύσεων επανιδρύθηκε το 2011 σε επίπεδο ακαδημιών.

Το 2013 οι μικροί αθλητές του Παναθηναϊκού κατέκτησαν το Κύπελλο Άνοιξης, τον πρώτο ομαδικό τίτλο για το τμήμα μετά από 38 χρόνια και τον Ιούνιο κατέκτησαν τον τίτλο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών κατηγοριών.

Το 2014 κατέκτησαν το Πρωτάθημα στην Α-Β κατηγορία, καθώς και τα Κύπελλα Χριστουγέννων και Άνοιξη. Από το 2015 ως το 2018 ο Π.Α.Ο. πήρε σερί τρία πρωταθλήματα Ελλάδας.

Πιο επιτυχημένη σεζόν  του τμήματος θεωρείται το 2015 όταν ο Παναθηναϊκός κατέκτησε πέντε επίσημους τίτλους. Πιο συγκεκριμένα το «τριφύλλι κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, το πρωτάθλημα ανδρών, το πρωτάθλημα αγοριών-κοριτσιών γενικής Α-Β Κατηγορίας, το πρωτάθλημα αγοριών Α-Β Κατηγορίας και το κύπελλο Χριστουγέννων Αγόρια-Κορίτσια Γ΄-Δ΄ Κατηγορίας.