Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1979 για το τμήμα μοντέρνου πεντάθλου του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Στα τέλη της δεκαετίας του 70΄ και συγκεκριμένα το 1978 ιδρύθηκε το τμήμα μοντέρνου πεντάθλου του Παναθηναϊκού έπειτα από πρωτοβουλία του Γιώργου Λιβέρη. Πρόκειται για ένα δύσκολο άθλημα που περιλαμβάνει τις εξής «δοκιμασίες»: Σκοποβολή, ξιφασκία, κολύμβηση, ιππασία και ανώμαλος δρόμος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟ συμμετείχε στο πρωτάθλημα εκείνης της χρονιάς με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Δύο χρόνια αργότερα ο «Σύλλογος μεγάλος» στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με πρωταγωνιστές τους Παντελίδη, Λιβέρη, Τουρναβίτη, Βλαχόπουλο, Θαμβόπουλο, Ζυγούρα και Ιωαννίδη.

Την ίδια χρονιά (1980) ο Τουρναβίτης αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων και με 4.100 βαθμούς στο ομαδικό, αναδείχθηκε 16ος, σημειώνοντας τη μοναδική αξιόλογη διεθνή παρουσία του συλλόγου.

Το 1987 ήρθε το δεύτερο πρωτάθλημα για τον σύλλογο που βασίστηκε στους Κάστορα,Τουρναβίτη, Γραμματικόπουλο, Βολτέρο,  Διαμαντή και Κουλιά.

Επιπλέον, το 1988 ο Δ.Κάστορας ήταν τρίτος βαλκανιονίκης Νέων!

Πιο επιτυχημένη χρονιά θεωρείται το 1979 καθώς το τμήμα έφερε δύο επίσημους τίτλους στον Σύλλογο . Πιο συγκεκριμένα το εαρινό πρωτάθλημα Ελλάδας στο ομαδικό και το πρωτάθλημα Ελλάδας στο ομαδικό διάθλου Εφήβων-Παίδων.