Σαν σήμερα το 1937 ο πυγμάχος του Παναθηναϊκού Αντώνης Χριστοφορίδης ανάγκασε τον Χίτλερ να αποχωρήσει από την κερκίδα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ο Αντώνης Χριστοφορίδης γεννήθηκε το 1917 στη Μερσίνη της Μικράς Ασίας και έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Σμύρνη. Το 1922  βρέθηκε πρόσφυγας στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του και τις δύο αδελφές του, ενώ ο πατέρας του σκοτώθηκε. Δούλευε από μικρή ηλικία ως υπάλληλος σε ξενοδοχείο, ενώ παράλληλα φοιτούσε σε νυχτερινή σχολή.

Έπειτα από έναν τυχαίο τσακωμό με «νταή»  συμμαθητή του που τον προκαλούσε και τον νίκησε, οι υπόλοιποι συμμαθητές του τον προέτρεψαν να γίνει μποξέρ. Μέσα σε ένα εξάμηνο, ο 16χρονος τότε Χριστοφορίδης έγινε πρωτοπυγμάχος, αφού είχε εξαιρετικά προσόντα και έδινε αγώνες στην Αθήνα.

Το 1934 παίρνει τη μεγάλη απόφαση και πάει στο Παρίσι, για να προπονηθεί μαζί με τον διάσημο «δάσκαλο», Πιερ Γκαντόν . Μέσα σε ένα χρόνο όλοι στη γαλλική πρωτεύουσα μιλούσαν για τον “Christo”, όπως τον αποκαλούσαν.

Ο αγώνας του, πάντως, που έμεινε στην ιστορία έγινε στις 21 Νοεμβρίου 1937, όταν νίκησε τον Γερμανό, Γκούσταβ Έντερ,  στο Βερολίνο, μπροστά στον Χίτλερ, ο οποίος έφυγε εκνευρισμένος πριν τελειώσει ο αγώνας.

Το 1938 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης μέσων βαρών και το 1941 παγκόσμιος πρωταθλητής ελαφρών βαρών.

Τέλος, ολοκλήρωσε την καριέρα του με 53 νίκες (13 με νοκ-άουτ), 15 ήττες και 8 ισοπαλίες.