Ο ποδηλάτης του Παναθηναϊκού ΑμεΑ Νίκος Ρούσσος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία αναπηρίας Η3 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο που γίνεται στο Τυμπάκι στο Ηράκλειο και μαζί με τον κόουτς Κώστα Γκρέκα έγραψαν τη δική τους σελίδα στην πράσινη ιστορία.

Μια όμορφη Παναθηναϊκή  ημέρα ήταν η σημερινή, στο Τυμπάκι του Ηρακλείου,  καθώς ο αθλητής του  «τριφυλλιού» Νίκος Ρούσσος στον πρώτο του επίσημο αγώνα με το ένδοξο έμβλημα στο στήθος πήρε τη δεύτερη θέση στον αγώνα ταχύτητας  Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ποδηλασίας ΑμεΑ.

Ο Συριανός αθλητής  έτυχε μάλιστα υποδοχής αντιπροσωπείας οπαδών του «τριφυλλιού» από το  Ηράκλειο  σε μια… πρωτότυπη στιγμή  για το αγώνισμα της ποδηλασίας ΑμεΑ.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ρούσσος ακολούθησε πιστά το πλάνο του προπονητή του Κώστα Γκρέκα δεν παρέκλιναν από τον σχεδιασμό τους στη διαδρομή και τερμάτισε σε χρόνο 1:02:08.143.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο έμπειρος Αυστριακός αθλητής Βάλτερ Αμπλινγκέρ , διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του. Ο Νίκος Ρούσσος θα συνεχίσει και αύριο τον αγώνα του το πρωί στις 9.30 στο αεροδρόμιο Τυμπακίου όπου θα γίνει ο αγώνας αντοχής δρόμου.