Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος και ο ελληνικός αθλητισμός «αποχαιρετά» σήμερα έναν από τους σπουδαιότερους πολίστες στην ιστορία του Συλλόγου, τον Φώντα Μουδάτσιο ο οποίος κηδεύεται στο νεκροταφείο Βύρωνα στις 13:30

Ο Φώντας Μουδάτσιος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών και διακρίθηκε τόσο ως κολυμβητής , όσο και ως πολίστας του Συλλόγου.

Το 1980 κατέκτησε ως αρχηγός της Ομάδας το Πρωτάθλημα Ελλάδος Νέων με τον Παναθηναϊκό. Το 1980 ήταν μέλος της Ανδρικής Ομάδας Πόλο που κέρδισε τον Ολυμπιακό στην ιστορία του τον αιώνιο αντίπαλο, σημειώνοντας και δύο τέρματα ενώ την ίδια χρονιά ήταν και μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Πόλο στην Ολυμπιάδα της Μόσχας.

Το 1983 μέλος της Μεσογειακής Ομάδας στην Καζαμπλάνκα και το 1984 στην Ολυμπιακή Ομάδα στο Λος Άντζελες. Στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας αγωνίστηκε και στον Εθνικό Πειραιώς για δύο χρόνια, κατακτώντας Κύπελλο και Πρωτάθλημα.

Αργότερα διακρίθηκε ως προπονητής των γυναικείων ομάδων πόλο του Εθνικού Πειραιώς, του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας και του Ολυμπιακού και ομοσπονδιακός προπονητής στην Γυναικεία Εθνική Ομάδα Πόλο.