107 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό του πρώτου τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού ,του μεγάλου Κώστα Τσικλητήρα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τον σπουδαίο αθλητή με το «πράσινο» βιογραφικό.

Ο πανελληνιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν που υπερασπιζόταν την εστία του «τριφυλλιού» βρέθηκε στη πρώτη γραμμή των χαρακωμάτων στους Βαλκανικούς πολέμους και αρνήθηκε να έχει καλύτερη μεταχείριση  από τους υπόλοιπους Έλληνες στρατιώτες.

Δυστυχώς ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής προσεβλήθη από μηνιγγίτιδα και άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Ο «άσος» από την Πύλο ήταν έναν η «κολόνα» της ομάδας του Γιώργου Καλαφάτη από την πρώτη στιγμή και είναι χαρακτηριστικό ότι το όνομα του υπάρχει στην ιστορία του συλλόγου από τις αρχές . Συγκεκριμένα ήταν 11 Μαϊου του 1908 στο πρώτο ματς του συλλόγου , το οικογενειακό διπλό , όπου οι βασικοί συνέτριψαν τους αναπληρωματικούς με 7-0. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας Ακρόπολις  που ανέφερε

«Χθες περί ώραν 5.30 εγένοντο τα εγκαίνια του αρτισυστάτου ποδοσφαιρικού συλλόγου εις το παρά την οδόν Πατησίων αγκητήριόν του. Τα εγκαίνια εγένοντο με ένα παιχνίδι ποδοσφαιρίσεως, εις το οποίον το πρώτο κτύπημα της σφαίρας έδωκεν ο γραμματεύς της Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Λάμπρος.Οι παίκται, οι οποίοι ήσαν εκ των μελών του αρτισυστάτου συλλόγου, εφόρουν οι μεν της μιας ομάδος λευκά, οι δε της άλλης κόκκινα. Η ομάς των λευκών αποτελείτο από τους Κ.Τσικλητήραν, Δ.Παππάν, Σ.Χατζηζαφειρίου, Κ.Γουλιμήν, Δ.Βλαχόπουλον, Κ.Κάμπελ, Σ.Ρολάνδον, Γ.Καλαφάτη, Μαυριδόπουλον και Καινάρον…».Από κει και πέρα ήταν εκ των βασικών παικτών της ομάδας από τον Φεβρουάριο του 1908 μέχρι  και τις αρχές του  1912.