Ο Παναθηναϊκός έχει γράψει τη δική του ιστορία και στον γυναικείο αθλητισμό και αναμφίβολα έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του και στον στίβο.

Σε δύο αγωνίσματα σκυταλοδρομίας (πλέον είναι σε επίπεδα ακαδημιών) που ήταν πιο διάσημα τα παλιότερα χρόνια (4Χ50) και (4Χ60) οι γυναίκες του ΠΑΟ άφησαν την σφραγίδα τους από τη μακρινή δεκαετία του ΄40.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Ιουλίου 1940 ο Παναθηναϊκός  συμμετείχε με τη γυναικεία ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πραγματοποιήθηκε το αγώνισμα 4Χ60μ.

Το «τριφύλλι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 30.0 και πρωταγωνίστρια την Αλεξάκη από τις διαγωνιζόμενες. Σε ότι αφορά το αγώνισμα των 4Χ50 μ. οι γυναίκες του Παναθηναϊκού ήταν πρωταγωνίστριες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε και πάλι στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 3 Ιουλίου 1949.

Οι «πράσινες» κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και με την κούρσα τους που τερμάτισαν στα 27.6 έσπασαν παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ.

Τα κορίτσια του ΠΑΟ εκείνη την ημέρα που έσπασαν το πανελλήνιο ρεκόρ και δημιούργησαν ταυτόχρονα Παναθηναϊκό ρεκόρ ήτνα οι Λάβδα-Ζώργια-Σοφιανοπούλου και Πετράκη.