Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ξεκίνησε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα παρουσιάζει τη σχέση του με ομάδες που έχουν … Παναθηναϊκή προέλευση.

Η ονομασία Πράσινα Πουλιά έχει άμεση σχέση με τον Παναθηναϊκό καθώς ο πρώτος σύλλογος που ονομάστηκε έτσι το 1931 στην Αθήνα προερχόταν από τα σπλάχνα του «τριφυλλιού», κάτι που υποδηλώνει και το χρώμα της ομάδας.

Μία παρόμοια  ομάδα που πέταξε πάνω από τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης αφήνοντας την πράσινη στάμπα της ήταν τα τοπικά Πράσινα Πουλιά το 1935.

Το χρονικό πεδίο που έδρασε η ομάδα ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 μέχρι και μετά τον ∆εύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έδρα της ομάδας ήταν το γήπεδο του Ηρακλή και μάλιστα διασώζεται ένας νικηφόρος αγώνας κόντρα στον Κεραυνό Αποστόλου Παύλου με 4-2.

Το 1955 η ομάδα σταμάτησε τη δράση της και το  1959 η συγκεκριμένη ομάδα επανιδρύθηκε στην περιοχή Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης από τον ζαχαροπλάστη Λεωνίδα Παπατσαρούχα που ήταν από το Σουφλί. Με την επωνυμία  Πράσινα Πουλιά κινήθηκε μέχρι και το 1961 που ουσιαστικά τα απορρόφησε η ομάδα του Ορφέα.

Τα στοιχεία προέρχονται από το βιβλίο «Τα βλέπω όλα πράσινα».