Στις 9 Νοεμβρίου 1998 πραγματοποιήθηκε το συναρπαστικό Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Λάχτι της Φινλανδίας και ο αρσιβαρίστας του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Σαμπάνης έγραψε ιστορία, την οποία δεν λησμονεί ο Σύλλογος.
Εκεί ο Σαμπάνης αρχίζει έναν συγκλονιστικό αγώνα κόντρα στον Πεσάλοφ και στο αρασέ σηκώνουν αμφότεροι από 140 κιλά στην πρώτη προσπάθεια στο αρασέ.
Στη δεύτερη προσπάθεια του ο Λεωνίδας Σαμπάνης γράφει ιστορία καθώς σηκώνει 145 κιλά μαζί με τον Πεσάλοφ και γίνονται οι πρώτοι αρσιβαρίστες του κόσμου που έπιασαν το όριο της Ομοσπονδία!
Η Τρίτη προσπάθεια του Σαμπάνη ήταν τα 147.5 κιλά το πασίγνωστο Παγκόσμιο ρεκόρ, με τους κανόνες της Ομοσπονδίας καθώς ήταν ο πρώτος και ο μοναδικός που το πέρασε εκείνη τη στιγμή! Το συγκεκριμένο ρεκόρ θα σπάσει το 1999 ο Κινέζος Ζιονγκ Σι με 148 κιλά σε αγώνες στη Σαβάνα.
Στο ζετέ ο Λεωνίδας Σαμπάνης σήκωσε 167.5 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια και σίγουρα ήταν για λίγο η καλύτερη επίδοση (ο Γκεοργκίεφ είχε σηκώσει 165 κ. στο Πανευρωπαϊκό) όμως ο Πεσάλοφ σήκωσε 172.5 κ.
Ο «πράσινος» πρωταθλητής καταφέρνει και ισοφαρίζει την κορυφαία επίδοση του Πεσάλοφ στον ίδιο αγώνα καθώς σήκωσε και αυτός 172.5 κιλά στην Τρίτη του προσπάθεια.
Υπενθυμίζουμε ότι το όριο της Ομοσπονδίας για το Παγκόσμιο ρεκόρ στο ζετέ ήταν τα 180 κιλά! Ο πρώτος που έσπασε αυτό το ρεκόρ και έκανε παγκόσμιο ήταν ο Κινέζος Λι Μαοσκιένγκ στην Αθήνα με 180.5 κιλά το 1999.
Στο σύνολο ο Σαμπάνης κάνει εξαιρετική συγκομιδή και πιάνει τα 320 κιλά στο σύνολο κορυφαία επίδοση ως τότε (και τον ισοφάρισε ο Σι Ζιγιόνγκ την επόμενη χρονιά) αν και το World Standard της Ομοσπονδίας ήταν τα 325 κιλά.