Σημαδιακή είναι η σημερινή ημερομηνία καθώς ο μπασκετικός Παναθηναϊκός κατόρθωσε για πρώτη φορά να νικήσει τη βασίλισσα της Ευρώπης και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Πρόκειται για ένα ματς-σταθμό καθώς οι άσοι του Μιχάλη Κυρίτση κατάφεραν να υποτάξουν τη σπουδαία ισπανική ομάδα με 99-97 στον φλεγόμενο «Τάφο του Ινδού». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του κυπέλλου Κυπελλούχων και ο «σύλλογος μεγάλος»  κατάφερε να «γυρίσει» το ματς παρά το γεγονός ότι στο 15΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 41-48.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπαιξε ζώνη και παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του ήταν φορτωμένοι με φάουλ κατάφεραν να φτάσουν στη μεγάλη νίκη. Μπροστάρης για τον Panathinaikos  ήταν ο Ντέιβιντ Στεργάκος που σημείωσε 27 πόντους ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Τομ Κάππος ο οποίος πέτυχε 24 πόντους με αρκετά εύστοχα μακρινά σουτ. Επιπλέον μεγάλο ματς έκαναν και οι Κορωναίος (16π.), Ανδρίτσος (14 π.), Σκροπολίθας (9π.), Ιωάννου (9π.), Τόλιας και Καλογερόπουλος. Από την άλλη πλευρά η Ρεάλ διέθετε σπουδαίους παίκτες όπως οι Μαρτίν, Τζάκσον, Ρόμπινσον, Κορμπαλάν και Ρουλάν.