Σημαντικές ήταν οι επιτυχίες των αθλητών του Παναθηναϊκού στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε σαν σήμερα το 1978 στο τότε στάδιο Καραϊσκάκη σε ένα πρωτάθλημα ωστόσο που οι «πράσινοι» το έχασαν για ένα βαθμό από τον Πανελλήνιο και το χαρακτήρισαν ως την…κλοπή του αιώνα.

Αναλυτικότερα στο αγωνιστικό κομμάτι  ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος όπου είχε πρωτεύσει στα 1500 μέτρα πήρε την πρώτη θέση και στα 5.000 μέτρα  όπου τερμάτισε σε χρόνο 14.42.5.

Παράλληλα πολύ καλή ήταν η παρουσία του Ζήση Κούρελλου στο δέκαθλο όπου αναδείχτηκε πρώτος στο… απαιτητικό αυτό άθλημα συγκεντρώνοντας 6.937 βαθμούς.

Από κει και πέρα μοναδική ήταν για ακόμα μια φορά η κούρσα των αδερφών Καραγιώργου στα 20.000 μέτρα βάδην , αφού έσπασαν το πανελλήνιο ρεκόρ τερματίζοντας ταυτόχρονα σε χρόνο 1.27.08.

Από πλευράς τους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού χαρακτήρισαν αυτή τη διοργάνωση ως την κλοπή του αιώνα.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον τίτλο, όμως στα χαρτιά, η γραμματεία τον… χάρισε στον Πανελλήνιο Γ.Σ. Έτσι τουλάχιστον υποστήριξαν με θέρμη οι άνθρωποι του Τριφυλλιού. Τι συνέβη; Ένας αθλητής του Πανελληνίου, όπως καταγγέλθηκε αργότερα, έτρεξε μία

λιγότερη στροφή στο αγώνισμά του, με συνέπεια να χαρίσει επιπλέον  βαθμούς στον σύλλογό του. Και χάρη σε αυτούς τους βαθμούς, ο Π.Γ.Σ. απέσπασε την πρωτιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις απέναντι στην εχθρική αντιμετώπιση του Συλλόγου από την Ομοσπονδία.