Ιστορική είναι η σημερινή ημερομηνία για τον σύλλογο της καρδιάς μας καθώς σαν σήμερα έδωσε το πρώτο του επίσημο ευρωπαϊκό ματς στο μπάσκετ και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Συγκεκριμένα ο Εξάστερος ..έλαχε με τη πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης για το κύπελλο Πρωταθλητριών σε ένα παιχνίδι που κέντρισε το ενδιαφέρον όλης της φίλαθλης Ελλάδας. Οι «πράσινοι » του Πάνο Κουκόπουλου (παίκτης-προπονητής) ήταν μαχητικοί και λόγω απειρίας  ήρθε η ήττα με 73-97. Παρόλα αυτά οι «αιώνια πιστοί» γέμισαν το κλειστό γήπεδο της Λεωφόρου  και εμψύχωσαν τους «τριφυλλοφόρους»  έναντι της «βασίλισσας της Ευρώπης».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το παρών έδωσε στο γήπεδο το πριγκηπικό τότε ζεύγος της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και Σοφία. Από κει και πέρα οι παράγοντες του «τριφυλλιού» είχαν ξεκινήσει τις προετοιμασίες για αυτό το ματς πολλές ημέρες νωρίτερα , αφού η συνεχής βροχή είχε μετατρέψει το «κλειστό» σε…λίμνη.  Τα παιδιά των ακαδημιών του συλλόγου έδιναν …μάχη με πετσέτες και κουβάδες προκειμένου να μαζέψουν τα νερά και  τα κατάφεραν λίγο πριν το τζάμπολ. Για την ιστορία σε εκείνη την ομάδα αγωνίζονταν οι Παναγιωταράκος, Βασιλακόπουλος, Πολίτης, Ταβουλάρης, Λιαμής, Κατσικίδης και Ζάννης.