Στην έδρα του Ολυμπιακού δοκιμαζόταν σαν σήμερα ο Πρωταθλητής ΕΠΣΑ Παναθηναϊκός, σ’ ένα άκρως επεισοδιακό ντέρμπι, όπου ο φανατισμός ήταν μεγάλος και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Οι «ερυθρόλευκοι»  προηγήθηκαν μόλις στο 8’ με γκολ του Χριστόπουλου μπαίνοντας στη θέση του οδηγού στο κρίσιμο ντέρμπι τίτλου.

Στο 82’ ο Παναθηναϊκός βρίσκει απάντηση και ισοφαρίζει. Σ’ αυτή τη φάση Σταφυλίδης και Χριστόπουλος συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα εκατοντάδες οπαδοί των γηπεδούχων να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας την κούπα να βάφεται πράσινη. Φυσικά, οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν έμειναν με σταυρωμένα χέρια, αφού επιχείρησαν να προστατέψουν τους παίκτες της ομάδας τους. Ο γραμματέας του «τριφυλλιού» Μιχάλης Παπάζογλου κατάφερε να φυγαδεύσει τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια.

Όταν μετά από αρκετή ώρα η κατάσταση ηρέμησε, ο διαιτητής Ιωαννίδης κάλεσε τους «πράσινους» να ξαναβγούν στον αγωνιστικό για να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τον Παπαζόγλου να απαντάει αρνητικά, ώστε να μην κινδυνεύσουν οι παίκτες. Το αστείο της υπόθεσης; Ο διαιτητής κατακύρωσε τον αγώνα υπέρ των «ερυθρολεύκων» οι οποίοι σημειωτέων δεν υπέστηκαν καμία κύρωση για όσα έγιναν. Παρά την τεράστια αυτή αδικία, η αρμάδα του Παναθηναϊκού με δύο νίκες επί του Άρη κατάφερε να σηκώσει την κούπα του Πρωταθλητή κόντρα στις μεθοδεύσεις.