Το τελευταίο αντίο έλεγε σαν σήμερα το 1940, ο «πράσινος» αθλητής Μίμης Πιερράκος και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί.

Ο επί 11χρόνια (1926-1933 και 1936-1940) ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε επιστρατευθεί κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 και υπηρέτησε στο μέτωπο ως ασυρματιστής.

Στις 18 Νοεμβρίου βρισκόταν στην περιοχή Διποταμιά της Βορείου Ηπείρου όταν η μονάδα του δέχτηκε πυρά από το ιταλικό πυροβολικό. Ο Πιερράκος χτυπήθηκε από θραύσμα μιας οβίδας και σκοτώθηκε. Θάφτηκε σε νεκροταφείο της Αλβανίας μαζί με άλλους Έλληνες νεκρούς στρατιώτες. Μετά τον πόλεμο ο αδερφός του Στέφανος, με τη βοήθεια του έφεδρου λοχία Χαράλαμπου Παπαδόπουλου που συνυπηρετούσε με τον Μίμη και εντόπισε τον τάφο του Μίμη Πιερράκου. Το 1950 μετέβη στην Αλβανία, από όπου μετέφερε τα οστά του, τα οποία τάφηκαν στο νεκροταφείο Ζωγράφου με τιμές, σκεπασμένα με την ελληνική σημαία και το λάβαρο του Παναθηναϊκού.

Στις 18 Νοεμβρίου 1940  ενώ βρισκόταν στην περιοχή Διποταμιά της Βορείου Ηπείρου  συνέλαβε αιχμάλωτο έναν Ιταλό αεροπόρο που είχε πέσει με αλεξίπτωτο.

Την ίδια ημέρα η μονάδα του δέχτηκε πυρά από το ιταλικό πυροβολικό. Ο Πιερράκος απασχολημένος να ολοκληρώσει μια επιστολή που έγραφε προς τον αδερφό του δεν έσπευσε να καλυφθεί, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το θραύσμα μιας οβίδας και να σκοτωθεί.