Σήμερα συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη κατάκτηση του ιστορικού πρωταθλήματος της σεζόν 1921-22 όπου ο «Σύλλογος Μεγάλος» έγραψε ιστορία αφού πήρε τον τίτλο χωρίς να δεχτεί ούτε ένα τέρμα.

Ο Γιώργος Καλαφάτης οδήγησε εκ του ασφαλούς το δημιούργημα του    σε μια ακόμα τεράστια επιτυχία, καθώς επιβλήθηκε στον «τελικό» επί της Πειραϊκής Ένωσης με 3-0. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «λεβέντες με καρδιά» μέτρησαν τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία έχοντας σημειώσει 18 γκολ ενώ παράλληλα διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους.

Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα όπου διοργανώθηκε από την ΕΠΣΕ με τους «πράσινους» να το κατακτούν και πάλι στο Ποδηλατοδρόμιο. Τον συγκεκριμένο τίτλο επιβεβαιώνουν όλες οι ιστορίες του Παναθηναϊκού η ιστοσελίδα rssf και η εφημερίδα της εποχής «Νίκη».

Φυσικά δεν πρόκειται για πρωτάθλημα Κέντρου αλλά για Πανελλήνιο αφού καμία άλλη ποδοσφαιρική  ένωση πλην της Αττικής δεν ήταν αναγνωρισμένη. Οι πρωταθλητές εκείνης της χρονιάς ήταν οι Καλαφάτης, Νικολαϊδης, Πανουργιάς,Βλαχόπουλος, Κρίσπης, Σ.Ασπρογέρακας, Θ.Ασπρογέρακας, Καλογερόπουλος, Γεωργιάδης, Σταυρόπουλος, Περαντάκος, Ρόκκος, Δεμερτζής, Καντώνης, Ζάκκας, Σούτσος, Σταθόπουλος, Χρυσοχοΐδης, Βεντουρέλης, Ανδρεάδης, Δημόπουλος, Βλάχος, Νακόπουλος και Παπαθανασίου.