Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος παρουσιάζει τις ζωές όλων των ανθρώπων που υπηρέτησαν το «τριφύλλι» από διαφορετικά σημεία εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Δημήτρης Σαπουνάς ήταν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του Παναθηναϊκού που υπηρέτησε τον Σύλλογο ως αμυντικός και μέλος του Δ.Σ.  μέχρι το  1913 ενώ κατόπιν υπηρέτησε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός στον Α΄ Παγκόμσιο πόλεμο.

Μια από τις ξεχασμένες αλλά σημαντικές μορφές του Συλλόγου είναι ο Δημήτρης Σαπουνάς.

Το όνομα του ίσως να μη λέει πολλά ωστόσο είναι μία από τις θρυλικές πρώτες φιγούρες που στάθηκε στο πλευρό του Γιώργου Καλαφάτη το 1908 προκειμένου να τον βοηθήσει να συστήσει τον «Σύλλογο μεγάλο…».

Ήταν ανάμεσα στους πρώτους που μυήθηκαν γύρω από το…μεγάλο μυστικό της δημιουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας και αν και ήταν μικρός σε ηλικία είχε τη δική ου συνεισφορά ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Από το 1910  η δράση του αρχίζει να φαίνεται ακόμα εντονότερη στον Σύλλογο καθώς έχει κατορθώσει να πάρει θέση βασικού στην άμυνα.

Μάλιστα καθιερώθηκε στα «πράσινα» μετόπισθεν για περίπου δύο χρόνια και ήταν μία από τις κεντρικές μορφές του «τριφυλλιού».

Ο υψηλόσωμος αθλητής με καταγωγή κατά πάσα πιθανότητα από τα Τρίκαλα πέραν της αθλητικής του ιδιότητας ασχολήθηκε και με τα κοινά του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα ο Σαπουνάς συμμετείχε στη γενική συνέλευση του 1910 ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και έπαιξε και αυτός το δικό του ρόλο στις κρίσιμες αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνα τα χρόνια για το  μέλλον του σωματείου.

Η συνέχεια δεν ήταν εύκολη για τον ίδιο καθώς το πολεμικό κλίμα στο οποίο ήταν η χώρα τον ανάγκασε να ντυθεί στο χακί και κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 1914 τον βρίσκουμε να έχει το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού.

Κάπου εκεί χάνονται τα ίχνη του από τον Παναθηναϊκό αλλά ασφαλώς δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πρόκειται για μια πολύ δύσκολη εποχή για τη χώρα όπου ο αθλητισμός είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.