Ο Μαρτίνος και η Λυδία Μούτσιου έβαψαν πράσινα τα βάθρα στον αγώνα 37ης ανάβασης Υμηττού.

Μια ηλιόλουστη μέρα μας υποδέχθηκε για άλλη μια φορά στην πανέμορφη πλαγιά του Υμηττού. Από νωρίς το πρωί, η Ομάδα Οργάνωσης του αγώνα ήταν εκεί φροντίζοντας και την τελευταία λεπτομέρεια για μία άρτια και ασφαλή διοργάνωση.

114 Αθλητές και Αθλήτριες από 29 Συλλόγους της Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Κρήτης, Θεσσαλίας πήραν εκκίνηση, ενώ συμμετείχαν ακόμη Αθλητές από την Κύπρο και την Γαλλία, στον αγώνα που συνδιοργάνωσαν ο ΠΣ Κρόνος Νίκαιας και ο ΠΕΣΑ Αστέρας στη μνήμη του ιδρυτή του ιστορικού ΠΕΣΑ, Ανδρέα Πολυχρόνη.

Όλα κύλησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, και στις 10.30 δόθηκε η εκκίνηση του πρώτου γκρουπ, Ανδρών & Εφήβων, με τον Μαρτίνο Μούτσιο του Παναθηναϊκού να αναδεικνύεται νικητής στην κατηγορία Ανδρών με χρόνο 27’ 30” και τους Χρήστο Σκυλοδήμο και Γιώργο Πνευματικό (ΠΣ Κρόνος Νίκαιας) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα από το ξεκίνημα, ανοίγοντας μάλιστα πρώτος το ρυθμό αμέσως μετά την εκκίνηση. Οι προσπάθειες που έγιναν από Δούζα, Πετρίδη, Πνευματικό και Σκυλοδήμο προκειμένου να «σπάσει» το γκρουπ, οδήγησαν τον Μούτσιο μαζί με τους δύο αθλητές του Κρόνου στο να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας για τα τελευταία 2 χλμ, και να φτάνουν μαζί μέχρι τα τελευταία 100μ, με τελική κατάταξη, αυτή που αναφέραμε παραπάνω.

Τέλος, στις 10:40 δόθηκε και η τελευταία εκκίνηση του αγώνα, για τις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων & Μάστερ Γυναικών. Οι τριάδες των νικητών:

Γυναικών

  1. Μούτσιου Λυδία (Παναθηναϊκός)
  2. Σαρρή Βίβιαν (ΑΣ Καλλιθέας Άλφα)