Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συνεχίζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα παρουσιάζει τη σχέση του με ομάδες που έχουν … Παναθηναϊκή προέλευση.

Ο Παναθηναϊκός έχει τη δική του ιδιαίτερη σχέση με τον ΠΑΟ  Φοίβο Νέου Κόσμου (Κυνοσάργους) που μεγαλούργησε από το 1946 μέχρι το 1967

Πρόκειται για ένα σύλλογο που ιδρύθηκε το 1946 με χρώματα το πράσινο και το άσπρο καθώς και το πρόθεμα …ΠΑΟ! Το γήπεδο που αγωνιζόταν βρισκόταν στους πρόποδες του λόφου του Αγ. Γεωργίου, στη διασταύρωση των οδών Μπουμπουλίνας και Ρουμπέση και ήταν η μεγαλύτερη ομάδα του Νέου Κόσμου μεραπολεμικά.

Έζησε μεγάλες στιγμές και είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΑ κατά τη δεκαετία του 60΄.

Η «ένωση» του «τριφυλλιού» με τον …ΠΑΟ του Νέου Κόσμου είναι ισχυρή μέσω δύο ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Γιώργο Γιαννακόπουλο (ήταν  και Λευτέρη Πουπάκη που ξεκίνησαν την καριέρα τους από την ομάδα του Νέου Κόσμου και σε βάθος χρόνου αγωνίστηκαν στον Παναθηναïκό. Επιπλέον προπονητής του Φοίβου ήταν ο άλλοτε παίκτης του «τριφυλλιού» Γιάννης Σαραντάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εν συνεχεία ο σύλλογος χάρισε στην ομάδα ΠΑΟ Θρίαμβος Αθηνών το ..πρόθεμα ΠΑΟ και το πράσινο χρώμα.