Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ξεκίνησε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα παρουσιάζει τη σχέση του με ομάδες που έχουν … Παναθηναϊκή προέλευση.

Το Μαρούσι είναι μια παναθηναϊκοκρατούμενη περιοχή και η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης δεν  θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το 1964 που παρουσιάζει τον Γ.Σ. Αμαρουσίου με το «τριφύλλι» στο στήθος εκείνη την περίοδο. Παρότι δεν ήταν το κεντρικό του σήμα το φόρεσε ενώ τα χρώματα της ομάδας ήταν παραδοσιακά τα κιτρινόμαυρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη μπασκετική ομάδα του Αμαρουσίου έπαιζε μπάσκετ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Βασίλης Κωνσταντίνου.

Πολλά είναι τα παραδείγματα εν συνεχεία στο μπάσκετ καθώς υπάρχουν πολλοί προπονητές και παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Μαρούσι όπως οι Κορωναίος,  Ραντούλιτσα, Γιαννάκης, Γκέκος,Μπεργκ Κοχ, Τζόουνς, Σπανούλης, Σταυρακόπουλος, Βουρτζούμης, Γκαγκαλούδης, Καιμακόγλου, Καλάθης, Καράγκουτης, Κόρφας, Κυρίτσης.

Πολλά χρόνια νωρίτερα οι πρώτοι που είχαν κάνει το δρομολόγιο Μαρούσι-Λεωφόρος ήταν οι Καραγιάννης και Παούρης στο στίβο.

Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο «Τα βλέπω όλα πράσινα».