Ένα σημαδιακό φιλικό ματς σημειώθηκε σαν σαν σήμερα όπου το δημιούργημα του Γιώργου Καλαφάτη αντιμετώπισε σε φιλικό ματς το αγγλικό καταδρομικό Καρπάθια.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Φάληρο και οι «τριφυλλοφόροι» άσοι πήραν τη νίκη με 4-1 έστω και με …περιπετειώδη τρόπο.

Συγκεκριμένα εκείνη την ημέρα είχε κακοκαιρία στο νομό Αττικής καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς και το …διεθνές φιλικό ματς ήταν στον «αέρα». Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι «πράσινοι» κατάφεραν να συγκροτήσουν μια ενδεκάδα ωστόσο αρκετά από τα βασικά στελέχη τους άργησαν αφού η μετάβαση τους δεν ήταν εύκολη  λόγω της κακοκαιρίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο «Σύλλογος μεγάλος» βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-1, ωστόσο στην  ανάπαυλα του ημιχρόνου ήρθαν κάποιοι βασικοί  και αμέσως έγιναν οι απαραίτητες αλλαγές. Έτσι το δεύτερο μέρος ήταν εντελώς διαφορετικό αφού ο Panathinaikos επιβλήθηκε με 4-1.

Εκείνη τη σεζόν ο Γιώργος Καλαφάτης προπονούσε τους εξής παίκτες: Νικολαϊδης, Πανουργιάς, Παπάζογλου, Δεμερτζής, Μακρυδήμας, Ηλιόπουλος, Παπαναστασίου, Σταυρόπουλος, Δεσποτόπουλος, Βώτης, Κίσσας, Μπούρλας, Παππάς, Δαπόντες, Χρυσάνθου, Γαρουφαλιάς, Μπιτζιλός