Σαν σήμερα σκοτώθηκε στον πόλεμο ο «πράσινος» ποδοσφαιριστής Μίμης Πιερράκος και ο Σύλλογος δεν τον ξεχνά. Ο επί 11χρόνια (1926-1933 και 1936-1940) ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε επιστρατευθεί κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940 και υπηρέτησε στο μέτωπο ως ασυρματιστής.

 Στις 18 Νοεμβρίου βρισκόταν στην περιοχή Διποταμιά της Βορείου Ηπείρου όταν η μονάδα του δέχτηκε πυρά από το ιταλικό πυροβολικό. Ο Πιερράκος χτυπήθηκε από θραύσμα μιας οβίδας και σκοτώθηκε. Θάφτηκε σε νεκροταφείο της Αλβανίας μαζί με άλλους νεκρούς στρατιώτες.

Πιο συγκεκριμένα συνέλαβε αιχμάλωτο έναν Ιταλό αεροπόρο που είχε πέσει με αλεξίπτωτο εκείνη τη μέρα.Την ίδια ημέρα η μονάδα του δέχτηκε πυρά από το ιταλικό πυροβολικό. Ο Πιερράκος απασχολημένος να ολοκληρώσει μια επιστολή που έγραφε προς τον αδερφό του δεν έσπευσε να καλυφθεί, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το θραύσμα μιας οβίδας και να σκοτωθεί.

Μετά τον πόλεμο ο αδερφός του Στέφανος, με τη βοήθεια του έφεδρου λοχία Χαράλαμπου Παπαδόπουλου που συνυπηρετούσε με τον Μίμη και εντόπισε τον τάφο του Μίμη Πιερράκου. Το 1950 μετέβη στην Αλβανία, από όπου μετέφερε τα οστά του, τα οποία τάφηκαν στο νεκροταφείο Ζωγράφου με τιμές, σκεπασμένα με την ελληνική σημαία και το λάβαρο του Παναθηναϊκού.