Με χρυσά γράμματα είναι γραμμένη η σημερινή ημερομηνία στη παναθηναϊκή ιστορία καθώς το «τριφύλλι» απέκλεισε τη Γιουβέντους σαν σήμερα και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Οι «πράσινοι»  γνώρισαν μια από τις πιο …γλυκιές ήττες τους με 2-3  , αφού κατάφεραν να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση υπερασπιζόμενοι το 1-0 του πρώτου αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «μεγάλη κυρία» είχε σπουδαίους παίκτες στο ρόστερ της όπως οι Καμπρίνι, Ρας, Ντε Αγκοστίνι και Λάουντρουπ.  Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δημήτρης Σαραβάκος άνοιξε το σκορ στο 49΄, με τους ιταλούς να ισοφαρίζουν στο 51΄ με τον Καμπρίνι . Ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ο Χρήστος Δημόπουλος έκανε το 2-1 και ουσιαστικά τέλειωσε την υπόθεση πρόκριση και το μόνο που κατάφερε η ομάδα από το Τορίνο ήταν να φτάσει σε μια ανούσια νίκη χάρη σε τέρματα των Αλέσιο 60΄ και Καμπρίνι 73΄.

Ο Βασίλης Δανίηλ  χρησιμοποίησε τους εξής παίκτες :Μήνου, Βασιλείου (29′ Χατζηαθανασίου), Πατσιαβούρας, Καλιτζάκης, Βαμβακούλας, Μαυρίδης, Σαραβάκος (83 Θ. Δημόπουλος), Αντωνίου, Χρ Δημόπουλος, Βλάχος και Γεωργαμλής

Στο τέλος του αγώνα οι «λεβέντες με καρδιά» έγιναν ένα κουβάρι με τους 2.000 οπαδούς του συλλόγου  γιορτάζοντας τη πρόκριση στη τρίτη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.  Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πράσινο πέταλο υπήρχαν ορισμένοι υποστηρικτές της Τορίνο, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους «πράσινους».

Τέλος, σε αυτό το ματς κόπηκαν τα περισσότερα εισιτήρια σε ματς του Παναθηναϊκού στην Ιταλία καθώς κόπηκαν 61.450 «μαγικά χαρτάκια».