Ένας απ’ τους πολλούς ήρωες στα χρόνια της αντίστασης, από την οικογένεια του Παναθηναϊκού, ο Μιχάλης Παπάζογλου, πλήρωνε την αντιστασιακή του δράση με φυλάκιση και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ο γενικός γραμματέας του Παναθηναϊκού,  που συμμετείχε στην αντιστασιακή ομάδα του Γιώργου Ιβάνοφ πιάστηκε σαν σήμερα, πριν ακριβώς 80 χρόνια ενώ περίπου ένα μήνα νωρίτερα είχαν συλληφθεί οι Ιβανόφ, Κοντόπουλος και Μαλιόπουλος. Η συγκεκριμένη ομάδα συμμετείχε σε πολλές παράτολμες αποστολές σαμποτάζ οι οποίες είχαν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στους γερμανούς κατακτητές.  Σύμφωνα με τα…νούμερα που αναφέρονται, η συγκεκριμένη ομάδα κατάφερε να καταστρέψει τριάντα αεροπλάνα χαλώντας τους κινητήρες τους και να βυθίσουν τρία πλοία τοποθετώντας νάρκες στα ύφαλα.

Ο άνθρωπος που …χάρισε το «τριφύλλι» στον Παναθηναϊκό  κλείστηκε στις φυλακές της Αίγινας ενώ λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Τον Σεπτέμβρη του 1943 εκτελέστηκαν τα μέλη της οργάνωσης Ιβανόφ και ο Μιχάλης Παπάζογλου …περίμενε τη σειρά του. Λίγο πριν γίνει το μοιραίο αποφασίζει να κάνει τον τρελό και μεταφέρεται στο Αιγινήτειο.  Διευθυντής εκεί ήταν ο Π. Γιαννάτος όπου είχε δημιουργήσει την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού και μαζί με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του «τριφυλλιού» καταστρώνουν ένα σχέδιο απόδρασης.  Η «πράσινη» επιχείρηση  πέτυχε και ο Μιχάλης Παπάζογλου απέδρασε τον Γενάρη του 1944 ενώ  έμεινε κρυμμένος μέχρι και την απελευθέρωση.