Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των ηλικιακών…ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο έρχονται σημαντικές αλλαγές καθώς υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και ανταπόκριση πάνω στο θέμα.

Η «πράσινη» κοινότητα των παλαιμάχων κινήθηκε άμεσα και γνωστοποίησε ότι η διοργάνωση του πρωταθλήματος στίβου παλαιμάχων (της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου) είναι ένας θεσμός με έντονη την παναθηναϊκή παρουσία και εκεί μάλιστα κρύβονταν…ρεκόρ σε αγωνίσματα που δεν ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα.

Χτες είδαμε ότι ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής που έχει δώσει αγώνας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ήταν ο 80χρονος Τάκης Παπακωνσταντόπουλος σε αγώνα μπάσκετ των παλαιμάχων του «τριφυλλιού».

Ωστόσο ο ρέκορντμαν του Συλλόγου είναι ο αείμνηστος αθλητής Στέφανος Πετράκης που έφυγε πριν μερικούς μήνες από τη ζωή.

Ο πρώτος χρυσός Μεσογειονίκης και Green Legend με μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις και συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι κάτοχος και ενός σπουδαίου ρεκόρ.

Συγκεκριμένα το διήμερο 13-14 Ιουνίου του 2015 συμμετείχε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών στίβου σε ηλικία 91 ετών που είναι και το ακατάρριπτο ηλικιακό ρεκόρ του Παναθηναϊκού Α.Ο με διαφορά  από τον δεύτερο.

Αν και δεν αγωνίστηκε ως…σπρίντερ όπως ήταν το δυνατό του στοιχείο ωστόσο έδειξε αρκετά αθλητικός για τα χρόνια του και συμμετείχε στον ακοντισμό με επίδοση 12.10μ. και στη σφαιροβολία με επίδοση 6.26μ.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο μεγαλύτερο ηλικιακά αθλητή του Συλλόγου ήταν ο Χρύσανθος Μπίλιουρης που έτρεξε στο πρωτάθλημα του 1998 στη Χαλκίδα σε ηλικία 82 ετών! Αγωνίστηκε στα 100 μέτρα στην κατηγορία του και τερμάτισε σε χρόνο 15.4.

Αλλαγή υπήρξε πάντως και στην Τρίτη  θέση αφού ο άλλοτε επικοντιστής  του «τριφυλλιού» Συμεών Συμεωνίδης  αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Βετεράνων στίβου του 2016 σε ηλικία 81 ετών. Συμμετείχε μάλιστα στο αγώνισμα των 100 μέτρων και τερμάτισε στην πρώτη θέση της κατηγορίας του με χρόνο 18.29.