Ο Θανάσης Περίδης ποδηλάτησε σε ηλικία 78 ετών και τεσσάρων περίπου μηνών στην ανάβαση της Φυλής και βρίσκεται μέσα στην πρώτη…τριάδα αθλητών που έχουν τιμήσει το ένδοξο «τριφύλλι» σε μεγάλη ηλικία. Μεγαλύτερος «πράσινος» εν δράσει ο 80χρονος Τάκης Παπακωνσταντόπουλος!

Ο έρως για τον Παναθηναϊκό χρόνια δεν κοιτά… και έτσι ο ποδηλάτης Θανάσης Περίδης γεννημένος στις 17 Ιουνίου του 1944 κράτησε ψηλά τη σημαία του Συλλόγου την περασμένη Κυριακή στην ανάβαση της Φυλής.

Κατάφερε και τερμάτισε με μεθοδικότητα και εμπειρία και πλέον πλησιάζει στη δεύτερη θέση τον επίσης ποδηλάτη Ηλία Κακλαμάνο που έτρεξε με την πράσινη φανέλα το 2015 σε ηλικία 79 ετών αφού ήταν γεννημένος το 1936.

Από κει και πέρα κάτοχος του σπουδαίου ηλικιακού ρεκόρ για τον Παναθηναϊκό δείχνει ότι είναι ο Τάκης Παπακωνσταντόπουλος καθώς αγωνίστηκε με τον ΠΑΟ σε ηλικία 80 ετών. Ο γεννημένος στις 4 Μαϊου 1940 αθλητής που τίμησε την πράσινη φανέλα στο μπάσκετ (1959-1964)αγωνιζόταν κατά καιρούς με την ομάδα παλαιμάχων του «τριφυλλιού» με πιο πρόσφατη παρουσία αυτή το 2020 στο πρωτάθλημα παλαιμάχων. Έτσι ο άλλοτε πλέι μέικερ είναι ο πιο μεγάλος καταγεγραμμένος αθλητής που αγωνίστηκε σε αγώνα του Παναθηναϊκού

Κατά πάσα πιθανότητα είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που έχει αγωνιστεί με το «τριφύλλι» αν και εξετάζονται κάποιες περιπτώσεις ποδηλατών που αγωνίζονταν σε αγώνες ποδηλασίας βετεράνων κυρίως κατά τη δεκαετία του ΄80.

Λίγο πιο πίσω βρίσκεται ο σπουδαίος Μίμης Δομάζος γεννημένος το 1942 που έπαιξε σε αγώνα παλαιμάχων στο Παλαιό Φάληρο σε ηλικία 76 ετών το 2018 στο Φάληρο.

Από κοντά και ο Μανώλης Λεκάκης ποτυ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα των παλαιμάχων του μπάσκετ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε ηλικία 75 ετών πριν από δύο χρόνια.

Κοντά τους στη σύγχρονη τουλάχιστον ιστορία είναι και ο 73χρονος (γεν. 7/3/1949) κολυμβητής του Παναθηναϊκού Άγις Ζωγράφος που αγωνίστηκε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters.

Επιπλέον ο Τότης Φυλακούρης είχε αγωνιστεί στο φιλικό της ποδοσφαιρικής ομάδας του «τριφυλλιού» στα Μέγαρα το 2018 σε ηλικία 71 ετών

Από κει και πέρα καταγεγραμμένος είναι και ο άλλοτε σκοπευτής του ΠΑΟ Δημήτρης Κούτρας που σημάδευε για τον Σύλλογο μέχρι τα 70 του.

Αξιοσημείωτη ήταν και η επιτυχία του άλλοτε παλαιστή του Παναθηναϊκού Δημήτρη Χριστόφορου που πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης παλαιμάχων σε ηλικία 64 ετών.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες το αντίστοιχο ρεκόρ φαίνεται να έχει η κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού  Κατερίνα Σιμοπούλου. Γεννήθηκε στις 2/1/1944 και αγωνίστηκε σε ηλικία 74 ετών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters του 2018.

Επιπλέον στους αθλητές ΑμεΑ του Συλλόγου ξεχωρίζει η περίπτωση του Λευτέρη Φωκιανού ο οποίος είναι στην ομάδα Παρακανόε και αγωνίζεται με το «τριφύλλι» στο στήθος σε ηλικία 66 ετών, όντας και ο μεγαλύτερος αθλητής από τους ΑμεΑ.

Στις γυναίκες αθλήτριες ΑμεΑ η Ελένη Ζαμπούρα δείχνει το δρόμο και αγωνίζεται στο τμήμα σκοποβολής του Παναθηναϊκού λαμβάνοντας μέρος και στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ηλικία 61 ετών.

Από κει και πέρα ξεχωριστό ρεκόρ μικρής ηλικίας και …διάρκειας έχει ο Διονύσης Λιβέρης αφού έχει ενεργή συμμετοχή στον Παναθηναϊκό στη σκοποβολή με δελτίο από το 1969 ενώ ο ίδιος αγωνίστηκε για πρώτη φορά επίσημα με τον Παναθηναϊκό σε ηλικία 7 ετών!