Μέρα μνήμης είναι η σημερινή για το χώρο του μπασκέτ, για τον Παναθηναϊκό και συνολικά του αθλητισμού, αφού πριν από 28 χρόνια «έφυγε» ένας από τους κορυφαίους μπασκεμπολίστες όλων των εποχών, ο Ντράζεν Πέτροβιτς και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ο «Νουρέγιεφ» λίγες μέρες πριν το θανάτο του, είχε συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αφήνοντας πίσω του τον μαγικό κόσμο του NBA όμως τελικά δεν ήταν γραφτό να φορέσει τα πράσινα. «Ο πρόεδρος (σ.σ. Παύλος Γιαννακόπουλος) είπε την αλήθεια , ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά. Ο μάνατζερ μου θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου και τότε θα τελειώσουμε. Θα υπογράψουμε πριν αρχίσει το Ευρωμπάσκετ» είχε πει σε συνέντευξη του λίγο πριν το μοιραίο.

Στις 20 Ιανουαρίου 1994, το «τριφύλλι» υποδεχόταν την Τσιμπόνα στο κλειστό γυμναστήριο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Β’ Ομίλου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Πριν από το τζάμπολ, ο πρόεδρος Παύλος Γιαννακόπουλος παρέδωσε πλακέτα στους γονείς του αδικοχαμένου Ντράζεν, τον Γιόλε και την Μπισέρκα.