Με ονειρεμένο τρόπο ολοκληρωνόταν η πορεία του Παναθηναϊκού τη σεζόν 1963-64 αφού έχοντας ήδη εξασφαλίσει μαθηματικά το Πρωτάθλημα, επικράτησε στο Φάληρο του Ολυμπιακού με σκορ 1-0 και …σφράγισε όχι απλά το Πρωτάθλημα, αλλά και το αήττητο ρεκόρ. Ο Σύλλογος δεν λησμονεί ποτέ τη συγκεκριμένη στιγμή.

Η ομάδα του αείμνηστου Στέφαν Μπόμπεκ, μπορστά ε περισσότερους από 11.000 φίλους του «τριφυλλιού» που βρέθηκαν στο «Καραϊσκάκη» υπέταξαν σ’ ένα ντέρμπι γοήτρου του Πειραιώτες, χάρη σ΄ένα γκολ του Βαγγέλη Πανάκη στο 54’ και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του.

Η ομάδα: Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Μπενάρδος, Σπετσαρίας, Φυλακούρης, Παπουτσάκης, Καραγιάννης, Πανάκης, Κομιανίδης, Μακρής, Δρακότας, Βασιλάκης, Ρεμούνδος, Κοζαδινός. Λάρδας, Μουσούλης.

Χαρακτηιστική είναι η στιγμή κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών με τον Ζαχαρία Πιτυχούτη να κάνει τον γύρο του θριάμβου με τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Επρόκειτο για το ματς που βρέθηκαν οι περισσότεροι «πράσινοι» οπαδοί στον Πειραιά με πράσινες φωτοβολίδες και έξαλλους πανηγυρισμούς μέσα στο γήπεδο και πορεία με τα πόδια στη συνέχεια την οδό Πειραιώς.

Επρόκειτο για ένα ματς με τεράστιο φανατισμό και παραμονές του αγώνα είχαν σημειωθεί επεισόδια σε ταβέρνες και μαγαζιά στην Κυψέλη, την Καλλιθέα, τα Κάτω Πατήσια και τον Κορυδαλλό.