Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον χαμό ενός Πειραιώτη, μάγκα Παναθηναϊκού, του Γιάννη Κυράστα, ο οποίος έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή και ο Σύλλογος δεν τον λησμονεί

 Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής και προπονητής από την Αγία Σοφία του Πειραιά έχασε τη μάχη με τον θάνατο βυθίζοντας στη θλίψη τη πράσινη οικογένεια. Αν και αγωνίστηκε περισσότερο χρόνο στον Ολυμπιακό (περίπου 9 χρόνια)από ότι στο «τριφύλλι» (περίπου πέντε χρόνια) εντούτοις ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι αισθανόταν «παιδί της Λεωφόρου».  Άλλωστε η δήλωση του μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ότι « Στο τέλος της καριέρας μου, μπορώ να πω ότι αισθάνομαι περισσότερο Παναθηναϊκός, απ ότι Ολυμπιακός», τα λέει όλα από μόνη της.

Εντάχθηκε στη πράσινη οικογένεια το 1981 και αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους «.αιώνια πιστούς» έχοντας 145 συμμετοχές με την ομάδα, σηκώνοντας δύο πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ελλάδας.

Επιπλέον  συμμετείχε στη μεγαλειώδη πορεία μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1985 στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Μάλιστα λόγω της σπουδαίας τεχνικής του κατάρτισης δημιούργησε ένα νέο μοντέλου «ποιοτικού» κεντρικού αμυντικού όπου χαρακτηρίστηκε ως «σχολή Κυράστα».

Από κει και πέρα ο ίδιος φρόντισε από τη πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Λεωφόρο να δείξει τη λατρεία του για το «τριφύλλι» και είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ντέρμπι κόντρα στη παλιά του ομάδα, βρέθηκε μπροστά στην «ερυθρόλευκη» κερκίδα και ανέμιζε τη πράσινη φανέλα του.

Από κει και πέρα ο δρόμος του τον ξανάφερε στον σύλλογο μεγάλο» από το πόστο του προπονητή τη  σεζόν 1999-2000 , όπου η ομάδα απέδωσε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Επιπλέον ο ίδιος δεν δίσταζε να μιλήσει από τότε για το κατεστημένο που υπήρχε στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο με τον οποίο δεν πήρε το πρωτάθλημα ο αγαπημένος του Παναθηναϊκός.

Δυστυχώς ο Γιάννης Κυράστας προσβλήθηκε από τη νόσο «Φουρνιέ» τον Μάρτιο του 2004 και περίπου ένα μήνα αργότερα «μετακόμισε» στη «γειτονιά των αγγέλων».