"Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί στην εκπλήρωση των αθλητικών πόθων..." 

Σήμερα συμπληρώνονται 57 χρόνια από τον θάνατο του εμπνευστή του ανθρώπου που δημιούργησε τον Παναθηναϊκό, τον   Γιώργο Καλαφάτη και ο Σύλλογος δεν ξεχνά τον ιδρυτή του.

Ο δαιμόνιος Κεφαλονίτης έδωσε σάρκα και οστά στον «σύλλογο μεγάλο»  και το «τριφύλλι» αποτελεί μέχρι σήμερα τρόπο ζωής για εκατομμύρια «αιώνια πιστούς» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. 

Ο ιδρυτής του «τριφυλλιού» άφησε τη τελευταία του πνοή στο Ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών σε ηλικία 74 ετών , ωστόσο η εικόνα και η μορφή του παραμένει ζωντανή στη μνήμη όλων των παναθηναϊκών οπαδών μέχρι και σήμερα.

Ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή όπου η «ομάδα του Καλαφάτη»  τα ιδανικά του «Υποναύαρχου» παραμένουν ζωντανά και πιο επίκαιρα από ποτέ.

“Ευτυχήσαμε να δούμε τους διαδόχους μας να ενστερνίζονται την πίστη μας και τις αρχές μας και να συνεχίζουν με την ίδια πνοή το δρόμο που εμείς χαράξαμε και που οδηγεί στην εκπλήρωση των αθλητικών πόθων…”