Ο τρανός Παναθηναϊκός σημείωσε μια ακόμα σπουδαία επιτυχία όπου γιορτάστηκε δεόντως από τους οπαδούς του , σαν σήμερα το 1949 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

 Αν και οι «πράσινοι» δεν είχαν κατορθώσει να κλείσουν ακόμα τις πληγές τους από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εντούτοις ικανοποίησαν τους «αιώνια πιστούς» και τους έδωσαν λίγη χαρά.

Αναλυτικότερα οι «τριφυλλοφόροι» είχαν επικρατήσει  της ΑΕΚ με 3-1 και κατάφεραν να νικήσουν σαν σήμερα τον Ολυμπιακό στον «τελικό» με 3-2. 

Ο τεχνικός του συλλόγου Γιόζεφ Στραντ είχε δημιουργήσει ένα σπουδαίο σύνολο όπου κατέκτησε το κύπελλο Χριστουγέννων  και στη συνέχεια  ο «σύλλογος μεγάλος» αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας.  Η συγκεκριμένη επιτυχία γιορτάστηκε έξαλλα από τα «παιδιά της Λεωφόρου» όπου ξεχύθηκαν στους δρόμους και ο χρόνος είχε μπει με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά οι «πράσινοι» άσοι που τίμησαν το «τριφύλλι» εκείνη τη σεζόν ήταν οι εξής ποδοσφαιριστές:Νικολόπουλος, Σίμος, Βιτάλης, Σταφυλλίδης, Χιονίδης, Φυλακτός, Γ.Παπαντωνίου, Διαλετής, Κυριαζόπουλος, Γαζής, Νικολαΐδης, Α.Παπαντωνίου, Πετσανάς, Μπαλάσκας, Τσιτούρας, Σαλεμής