Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 2009 για το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Παρότι η ΚΑΕ Παναθηναϊκός  αποτελεί ένα κομμάτι ξεχωριστό στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού εθλητισμού εντούτοις προέρχεται από τη «μάνα του λόχου» και σίγουρα δεν θα μπορούσε να μη λάβει μέρος στην αφιερωματική στήλη για τις καλύτερες χρονιές όλων των αθλημάτων.

Αναμφίβολα είναι δύσκολο να διαλέξεις μια και μόνο χρονιά για τη συγκεκριμένη ομάδα ωστόσο θα επιλέξουμε το 2009 όπου η ομάδα έκανε τριπλ κράουν αν και έκανε το ίδιο και το 2007.

Η ομάδα του 2009 είχε για προπονητή τον Ομπράντοβιτς και για αθλητές τους: Δημήτρη Διαμαντίδη, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Νίκολα Πέκοβιτς, Στράτος Περπέρογλου, Μάικ Μπατίστ, Αντώνης Φώτσης, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Χατζηβρέττας, Ντρου Νίκολας, Κώστας Τσαρτσαρής, Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ντούσαν Κέτσμαν, Ντούσαν Σάκοτα, Γκιόργκι Σερμαντίνι και Δημήτρης Βεργίνης.