Τη μεγαλύτερη νίκη σε διαφορά πόντων πέτυχε σαν σήμερα ο μπασκετικός Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού το 1963 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Ήταν στις 24 Νοεμβρίου του 1963 όταν ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τον αιώνιο αντίπαλο του με το εξωπραγματικό 90-48 επί προεδρίας Λουκά Πανουργιά.

Ο αγώνας, ήταν ένας  μονόλογος του «τριφυλλιού» και  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τουρνουά Μαντέλλου, το σημαντικότερο τουρνουά  της μεταπολεμικής εποχής. Άλλωστε, εκείνη την περίοδο δεν είχε ακόμα θεσπιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου και το εν λόγω τουρνουά ήταν πολύ σημαντικό για την εποχή, με τους καλύτερους συλλόγους να συμμετέχουν.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι οι 42 πόντοι διαφορά στο μπάσκετ ήταν …εξωπραγματική για εκείνη την εποχή καθώς τα σκορ ήταν μικρότερα ενώ παράλληλα δεν υπήρχε τρίποντο.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟ είχε καθαρίσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο όπου ήταν μπροστά με 44-29 ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καταιγιστικός σημειώνοντας άλλους 46 πόντους με τον αντίπαλο να σημειώνει μετά βίας ακόμα 17 πόντους.

Προπονητής του Παναθηναϊκού εκείνη την σεζόν ήταν ο Νίκος Μήλας και αθλητές του Συλλόγου ήταν οι Κώστας Πολίτης,Μιχάλης Κυρίτσης, Ανδρέας Χαϊκάλης, Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πέτρος Παναγιωταράκος, Γαβρίλος Αντωνιάδης, Στέλιος Ταβουλάρης, Χρήστος Αντωνιάδης και Παπαδημητρίου.