Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1981 για το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που καλλιέργησε το ποδόσφαιρο στις γυναίκες και πήρε αυτή την πρωτοβουλία από το μακρινό 1924.

 Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Αθηνάς Σπανούδη η οποία ήταν κόρη του προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σπανούδη και την είχε κερδίσει το «τριφύλλι». Οι αναφορές για τη γυναικεία ομάδα υπήρχαν μέχρι και το 1927 ενώ το 1962 προπονούταν εντατικά στη Λεωφόρο μία γυναικεία ομάδα για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρονολογία-ορόσημο πάντως θεωρείται το 1980 όπου επανιδρύθηκε επίσημα το τμήμα για περίπου δύο χρόνια και πέρασαν από τον πάγκο του οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Γκόμεζ Ντε Φαρία και Τάκης Οικονομόπουλος.

Εν συνεχεία γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού λειτούργησαν μετά το 2000 σε ΗΠΑ και Αυστραλία. Καλύτερη χρονιά θεωρείται το 1981 όπου η ομάδα έδωσε αρκετούς αγώνες ωστόσο μετά το 1982 διαλύθηκε καθώς δεν υπήρχε ανάλογο ενδιαφέρον για δημιουργία ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στο άθλημα.