Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1983 για το γυναικείο τμήμα χάντμπολ του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.Το 1981 ο Παναθηναϊκός δημιούργησε και γυναικείο τμήμα χάντμπολ.

Οι «πράσινες» αθλήτριες φόρεσαν την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και έλαβαν μέρος στις διοργανώσεις (πρωταθλήματα και κύπελλο) των περιόδων 1981-82 έως και το 1984-85.

Κορυφαία στελέχη της ομάδας ήταν η επιθετικός Κατερίνα Σταμέλου και η τερματοφύλακας Σαχινίδου. Οι δύο τους τίμησαν, εκτός από το Τριφύλλι, και το εθνόσημο, αγωνιζόμενες με την Εθνική Ελλάδος σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις. Το τμήμα γυναικών έπαψε τη λειτουργία του περίπου το 1987. Καλύτερη σεζόν πάντως για το τμήμα ήταν το 1983 όταν ο ΠΑΟ κατέλαβε την 5η θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος.