Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1982 για το τμήμα τζούντο του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το τμήμα τζούντο του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα νεότερα του συλλόγου και ιδρύθηκε το  1978. Το 1980  συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ελλάδας  κατακτώντας την 7η θέση. Τις χρονιές 1982, 1983,1984  κατέκτησε την πέμπτη θέση. Ο έφηβος Σ. Βατακάσης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας το διάστημα εκείνο.

Παράλληλα με το ανδρικό τμήμα καλλιεργήθηκαν με προσοχή και τα τμήματα υποδομών. Ο Σ. Βατακάσης ήταν ο αθλητής που ξεχώρισε και όταν αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα Παίδων  με την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων Ελλάδας το 1981 και το 1982.

Στο πρωτάθλημα των εφήβων η καλύτερη επίδοση του ήταν η δεύτερη θέση όπως συνέβη και στο πρωτάθλημα Νέων.. Αξιόλογος αθλητής στις μικρότερες ηλικίες υπήρξε και ο Χ. Μπαλογιάννης ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στα 65 κιλά το 1981 και το 1982

Κορυφαία σεζόν του Συλλόγου θεωρείται το 1982 με την κατάκτηση της 5ης θέσης στους άνδρες, την κατάκτηση του πρωταθλήματος Παίδων και σπουδαίες ατομικές διακρίσεις.