Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις «χρυσές» χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1932 για το τμήμα κωπηλασίας του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Από τα πλέον άγνωστα τμήματα του Παναθηναϊκού, καθώς επιβίωσε για ελάχιστα χρόνια τη δεκαετία του ’30 ήταν αυτό της κωπηλασίας.  To ναυτικό τμήμα, όπως αποκαλούταν η ομάδα κωπηλασίας του Παναθηναϊκού, έγινε υπό προεδρίας Νικολάου Ξηρού.

Ο Παναθηναϊκός έγινε μέλος της ομοσπονδίας τη δεκαετία του ’30, έχοντας ως έδρα το Φάληρο και συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τελικά η κωπηλατική ομάδα του Τριφυλλιού «θυσιάστηκε» στον βωμό της επιβίωσης του συλλόγου στα δύσκολα χρόνιας της οικονομικής κρίσης εκείνης της εποχής.

Ωστόσο στο σύντομο χρονικό διάστημα της ζωής της πανηγύρισε μια τεράστια επιτυχία με τον Βασίλη  Σπανό ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής  στα 2.000 μέτρα απόσταση με χρόνο 13.10.3 , αφήνοντας περίπου 300 μέτρα πίσω το δεύτερο το 1932.