Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις ...χρυσές χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1984 για το τμήμα αεροβικής γυμναστική του «τριφυλλιού».

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Το αερόμπικ αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι της γυμναστικής και ο Παναθηναϊκός έχει ζωγραφίσει την δική του πινελιά σε αυτό το σπορ.

Η απόφαση για την ίδρυση τμήματος αεροβικής γυμναστικής πάρθηκε από το Δ.Σ.  του Ομίλου με πρόεδρο τον Μάκη Ιθακήσιο τον Δεκέκβριο του 1983 και το 1984 ήταν η πιο «ζωηρή» χρονιά του.

Το τμήμα προοριζόταν για μη αγωνιστικό. Εξάλλου δεν υπήρχε ομαδική βαθμολογία στις όποιες διοργανώσεις πραγματοποιούνταν. Στόχος του Τριφυλλιού δεν ήταν οι αγωνιστικές επιτυχίες των –ως επί το πλείστον θηλυκών– συμμετεχόντων, αλλά η βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και η ψυχαγωγία τους.