Η επίσημη ιστοσελίδα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου παρουσιάζει τις ...χρυσές χρονιές του κάθε τμήματος του Συλλόγου. Το ένδοξο 1991 για το τμήμα ποδοαντισφαίρισης του «τριφυλλιού»

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» είναι ο πιο εμβληματικός στην Ελλάδα με τεράστια ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ο Παναθηναϊκός παρουσιάζει σε  αφιερωματική στήλη τις καλύτερες χρονιές στην ιστορία του κάθε «πράσινου» σπορ.

Η ποδοαντισφαίριση είναι ένα σχετικά άγνωστο άθλημα στην Ελλάδα ωστόσο και εδώ ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει τη στάμπα του.

Επρόκειτο για ένα σπορ που έκανε την εμφάνιση του στην χώρα μας το 1988 έπειτα από πρωτοβουλία του α΄ αντιπροέδρου της ΟΥΕΦΑ Βάκλαβ Γίρα. Μάλιστα το 1989 ο Παναθηναϊκός συμμετείχε στην πρώτη επίσημη εκδήλωση ποδοσφαίρισης που έγινε στο γυμναστήριο του Πανελληνίου Γ.Σ.

Ο Παναθηναϊκός (Καψής, Αντωνιάδης, Κουβάς, Τομαράς) κέρδισε τον Ολυμπιακό με 2-1 που χρησιμοποίησε τους Ρωσσίδη, Καλτσά και Μπέση. Κάθε σετ είχε 11 πόντους και οι παίκτες χρησιμοποιούσαν ειδική μπάλα με το κεφάλι και το πόδι με μια μπαλιά. Μάλιστα  ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα ποδοαντισφαίρισης το 1991 στην κατηγορία ένας προς ένας.