Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος τίμησε με τον τρόπο του την Παγκόσμια ημέρα σχολικού αθλητισμού με τα τμήματα πινγκ πονγκ και μπάσκετ με αμαξίδιο να τη γιορτάζουν μαζί με τα παιδιά.

Ο Σύλλογος για ακόμα μια χρονιά αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την συγκεκριμένη ημέρα και συμμετείχε με διαφορετικές δράσεις σε διαφορετικά σχολεία στην Αττική.

Πιο συγκεκριμένα το τμήμα μπάσκετ με αμαξίδιο βρέθηκε στο 1ο   Γυμνάσιο του Αλίμου σε συνεργασία με την ΟΣΕΚΑ ενώ παρούσα ήταν και η Εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής.

Στο συγκεκριμένο event παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Βρούτσης, όπως και ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς ενώ ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο των τμημάτων ΑμεΑ κ. Δημήτρη Βρανόπουλο.

Οι «τριφυλλοφόροι» αθλητές και αθλήτριες έπαιξαν με τα παιδιά , τους εξήγησαν τους κανονισμούς του αθλήματος και μίλησαν γενικότερα για τη σημαντικότητα σημείων προσβασιμότητας.

Στην  άλλη εκδήλωση που παρευρέθηκε ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από το τμήμα πινγκ πονγκ στην Ελληνογαλλική σχολή «Ουρσουλίνες».

Εκεί έπαιξαν και μίλησαν με τα παιδιά οι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και η Βίκυ Τζίμου . Ο Γενικός διευθυντής της Σχολής κ. Βασίλης Σπυρογιάννης και οι συνεργάτες του είχαν ετοιμάσει ένα ωραίο αθλητικό event με τραπέζια πινγκ πονγκ σε προαύλιο χώρο και άπαντες χάρηκαν την συγκεκριμένη εμπειρία.

Ο αθλητής και η αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Παναθηναϊκού έμαθαν ορισμένα από τα μυστικά του πινγκ πονγκ στα παιδιά και έπαιξαν μαζί τους και παράλληλα τα κάλεσαν να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο σπορ.