Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος συμμετείχε ενεργά στην «τρίφυλλη» γιορτή της Καστοριάς που οργάνωσε ο σύνδεσμος του «τριφυλλιού» της πόλης, παρουσία 300 ατόμων σε μια αξέχαστη εκδήλωση με εκλεκτούς καλεσμένους και καλεσμένες.

Μια ιδιαίτερη «τρίφυλλη» εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά από το «πράσινο» club της Θύρας 13 του Νομού στο περιθώριο της αναμέτρησης της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού με την Καστοριά.

Ο Σύλλογος είχε τιμητική πρόσκληση από τον «πράσινο» σύνδεσμο που έκλεισε 15 χρόνια ενεργής παρουσίας και την αποδέχτηκε με χαρά. Οι καλεσμένοι ήταν πολλοί και εκλεκτοί και πέραν της ενεργής παρουσίας της «Μάνας του Λόχου» βραβεύτηκαν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα (ήρθε από Ηγουμενίτσα), οι αρσιβαρίστες αδερφοί Τσούκα, ο αδερφός του Γρηγόρη Παπαβασιλείου, Αργύρης που φρόντισε ώστε να έρθει μια φανέλα του Φώτη Ιωαννίδη. Παράλληλα φανέλα υπογεγραμμένη έστειλε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός όπως και ο Παναθηναϊκός Α.Ο.. Ενώ μήνυμα μέσω βίντεο έστειλαν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Σωτήρης Πανταλέων και εμβληματικοί οπαδοί του Συλλόγου.

Ο Παναθηναϊκός χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσία του Προέδρου κ. Παναγιώτη Μαλακατέ ενώ σύσσωμη η αποστολή της  γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του «τριφυλλιού»  ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Καστοριά μαζί με την πράσινη αποστολή ταξίδεψε και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του «τριφυλλιού» στο Μοντέρνο Πένταθλο, Πηνελόπη Νίκα, καθώς ήταν επίσης καλεσμένη στον γενέθλιο τόπο της.

Επιπλέον οδικώς ήρθε και ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Χρήστος Μαρτσάκης αμέσως μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα που έδωσε το «τριφύλλι» στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Μέγα Αλέξανδρο.

Ο Πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. κ. Παναγιώτης Μαλακατές απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας: «Πριν από λίγες ημέρες ο Σύλλογος γιόρτασε τα 116α γενέθλια του και σίγουρα ο Γιώργος Καλαφάτης θα ήταν ευτυχισμένος αν αντίκριζε αυτή την εικόνα απόψε εδώ. Τον Μεγάλο Παναθηναϊκό μας σαν μια γροθιά».

Εν συνεχεία βραβεύτηκε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου και η αρχηγός Χαρά Δημητρίου ανέφερε: «Είμαστε απόψε εδώ για εσάς , όπως είστε πάντα και εσείς για εμάς. Είμαι στην ομάδα από την πρώτη στιγμή και εύχομαι να ζήσουμε μεγάλες στιγμές».

Στο ίδιο μήκος ήταν και η Πηνελόπη Νίκα που βραβεύτηκε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που βραβεύομαι από Παναθηναϊκούς που είναι από τον τόπο μου. Είμαι ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ και σας ευχαριστώ για αυτή την τιμή που μου κάνετε».

Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν βραβεύτηκαν οι Καστοριανοί αρσιβαρίστες πρωταθλητές Χρήστος και Στέργιος Τσούκας που ανέφεραν: «Είμαστε ευτυχείς που είμαστε απόψε εδώ και έχουμε κάνει το μαγαζί μια μεγάλη Παναθηναϊκή φωλιά. Ο Παναθηναϊκός για εμάς ήταν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας και τον αγαπήσαμε και τον λατρεύουμε μέχρι σήμερα».

Το μαγαζί σηκώθηκε στο…πόδι όταν πήρε τον λόγο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα που ανέφερε: «Εγώ ήρθα μια φορά από την Αργεντινή εδώ και αποφάσισα  να μείνω για πάντα και αιτία είσαστε και όλοι εσείς με την αγάπη που δείχνετε στο πρόσωπο μου. Ο Παναθηναϊκός είναι η ζωή μου και το μόνο που θέλω να πω στα παιδιά που είναι οργανωμένοι οπαδοί μας  να είναι προσεκτικοί και να σκέφτονται συνεχώς ότι έχουν πίσω μια μάνα ,έναν πατέρα, μια γυναίκα, ένα φίλο  και ένα παιδί που τους περιμένουν»

Τελευταίος ήρθε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο Χρήστος Μαρτσάκης που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και είπε: «Σας ευχαριστώ για αυτό ταξίδεψα ως εδώ αμέσως μετά το ματς για να πάρω έστω και λίγες στιγμές δίπλα σας. Είμαι ευτυχής που είμαι μέλος του Συλλόγου που υποστηρίζω από παιδί και ακόμα πιο περήφανος που είμαι στο πλάι σας»

Αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήθηκαν αρκετά βίντεο, ιστορικά ντοκουμέντα που…ένωναν τον Παναθηναϊκό με τον νομό Καστοριάς και φωτογραφίες, ενώ ο σύνδεσμος έκοψε και την πίτα του και μοίρασε πολλά πλούσια δώρα σε λαχνούς.

Επιπλέον τα παιδιά του συνδέσμου είχαν ετοιμάσει και ένα περιοδικό για την περίσταση με την ονομασία «Καστοριά σημαίνει Παναθηναϊκός» ενώ τη μουσική επένδυση ανέλαβε η …πράσινη μπάντα «Ρουλαλάδες». Άπαντες στο τέλος τραγούδησαν ότι Σύλλογος Μεγάλος δεν υπάρχει άλλος… αφήνοντας ένα αξέχαστο αποτύπωμα στην περιοχή, κάτω από το πανό που έφτιαξαν και έγραφε «Οι μόδες  φτιάχνουν περαστικούς και οι αξίες θαμώνες».