Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιορτάζει και φέτος την 3η Φεβρουαρίου με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο με ένα μοναδικό βίντεο και μία αξέχαστη ομιλία του τεράστιου Απόστολου Νικολαϊδη.

Αποσπασματικά διαβάζουμε από τον λόγο του «Πατριάρχη» Απόστολου Νικολαϊδη για τα 70 χρόνια τα εξής:

«Συγκρατών τη μεγάλη συγκίνηση που με κατέχει την ιστορική αυτή στιγμή αποτίω φόρο τιμής στους ιδρυτάς του Παναθηναϊκού μας τον πρώτον οραματιστήν  της Παναθηναϊκής ιδέας και κύριον ιδρυτήν του Ομίλου μας Γεώργιον Καλαφάτη…

Ασφαλώς ούτε ο Καλαφάτης ούτε οι συναδέλφοι του όη φαντασία και αν διέθετανκαι όσους οραματισμούς είχαν οι ψυχές τους θα ήτο αδύνατο να πιστέψουν πως το δημιούργημα τους εκείνο, θα ελάμβανε την έκταση που έλαβε μερικά χρόνια μετά την ίδρυσή του, ο Παναθηναίκός.

Χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες, ανυποχώρητοι αγώνες, μεγάλος και συνεχής ενθουσιασμός, ακάματοι μόχθοι, ασίγαστο πάθος και πολλές θυσίες για να επιβιώσει να ανδρωθεί και να επιβληθεί ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μας…

Πράγματι αγαπητοί φίλοι ο Παναθηναϊκός μας , μεγάλωσε τόσο , ώστε με πεποίθηση πλέον να πιστεύουμε ότι κάποτε θα εορτάζονται οι εκατονταετηρίδες αυτού. Γιατί ο Παναθηναϊκός που είναι μια ιδέα, είναι αθάνατος»

Δείτε το σχετικό βίντεο του Παναθηναϊκού Α.Ο. για τα 116 χρόνια στον ακόλουθο σύνδεσμο: